Az építőanyag internetes vásárlásának nehézségei

Honnan tudjam, hogy megbízható-e a cég, akitől rendelni szeretnék?Interneten a www.e-cegjegyzek.hu -n meg kell nézni, szerepel-e a cég. Ez a Közigazgatási és Igazságyügyi Minisztérium honlapja. Továbbá érdemes a bankszámlaszámot is leellenőrizni ezen az oldalon utalás előtt.

Honnan tudjam, hogy megbízható-e a cég, akitől rendelni szeretnék?
Interneten a www.e-cegjegyzek.hu -n meg kell nézni, szerepel-e a cég. Ez a Közigazgatási és Igazságyügyi Minisztérium honlapja. Továbbá érdemes a bankszámlaszámot is leellenőrizni ezen az oldalon utalás előtt.

A termék ára nettó vagy bruttó?
Fontos megnézni az árajánlaton, hogy szerepel-e, hogy nettó vagy bruttó. Az ÁFA-t mindig ki kell fizetni.

A termék ára tartalmazza a szállítást?
A termék ára gyári átvétellel, vagy tüzépen átvétellel, vagy benne van az árban. Ezt árajánlat kérésnél tisztázni kell.

Az építőanyag szállítása tartalmazza a lerakodást?
A daruzás nem díjmentes.

Ha maradt az anyagból, vissza vásárolja-e a tüzép?
A megmaradt anyagot általában nem veszik vissza, de előfordul hogy segítenek az eladásában. Ehhez mindenképp vissza kell vinnie a vevőnek az anyagot a tüzépre. De nem kell kétségbeesni, manapság már számtalan oldalon meg lehet hirdetni, remek megoldásnak bizonyulnak az aukciós oldalak (Teszvesz, Vatera).

Ha kevés lett az anyag, megoldják-e a kis mennyiséget is ugyanazon az áron?
Ha nagyobb mennyiségben vásárolnak, valószínű nagyobb kedvezményt kapnak. De kisebb tételnél a fuvarköltség ugyanannyiba kerül, így előfordulhat hogy egy közeli tüzépen olcsóbban meg lehet venni anyagot.

A megvásárolt raklapokat hova kell vissza vinni és mennyiért veszik vissza?
A kiszállítás mindenképp raklapokon történik, amit a vevőnek ki kell fizetnie. A raklapokra számolnak használati díjat, amit természetesen nem kap vissza a vevő, de a raklap árát visszakapja, amennyiben vissza viszi a gyárba, vagy a tüzépre ahol megvette.